Over Erna

 

VERder, dat ben ik: Erna Veldkamp. Ik begeleid organisaties in het doorvoeren van veranderingen en de mensen in beweging te brengen. Mijn drijfveer is dat medewerkers met plezier hun werk doen en daarmee bijdragen aan de missie en visie van het bedrijf. Ik kijk zowel naar de harde kant als de zachte kant. Hoe kun je het werk slimmer organiseren, om daarmee de gewenste resultaten te bereiken. En hoe werk je samen vanuit je eigen kernwaarden om met plezier naar je werk te gaan.

Werken doe ik zelf ook graag; dat gun ik anderen ook. Mijn doorzettingsvermogen en leergierigheid zijn wel eens een valkuil.

Lees in onderstaand artikel meer wat ik voor een organisatie kan betekenen:

VERder Organisatiecoaching helpt jou en jouw organisatie graag VERder – SOM (somonline.nl) 

 

Ik krijg enorm veel energie van groepen mensen begeleiden en ze te helpen bij het verbeteren van de onderlinge samenwerking, of het versterken van de positie van de leidinggevende. Dat doe ik vanuit verschillende rollen zoals:

 • adviseur organisatie en bedrijfsvoering
 • teamcoach
 • projectleider
 • procesbegeleider
 • intervisiebegeleider
 • adviseur in procesoptimalisatie.

In de afgelopen jaren heb ik verschillende teams, projectgroepen en leidinggevenden begeleid bij het verbeteren van de samenwerking en projecten tot een goed einde weten te brengen. Onlangs heb ik een tijdelijke opdracht vervuld als kwartiermaker voor een managementteam.  Wat ik ook leuk vind is kennis overbrengen via workshops of trainingen. Doel is jou en je medewerkers VERder op weg te helpen!

 

Werken is fijn, maar fijn samenwerken is beter

In mijn werk ervaar ik dat ik samenwerken met collega’s belangrijk vind. Samen focus hebben op het eindresultaat, planmatig te werk gaan en vertrouwen hebben in elkaar; dat geeft mij energie. Bovendien huldig ik het principe dat je samen VERder komt dan alleen. Maar soms loopt een samenwerking wat stroef. Ik word daar onrustig van en vraag me dan af waar dat aan ligt en wat ik er aan kan doen.

Een samenwerking verloopt niet altijd automatisch goed. Voor iedere medewerker is een fijne samenwerking beter. Doe je je werk zoals je altijd doet, dan ga je er meestal van uit dat dat goed is. Echter, bij vage afspraken of slecht communiceren verloopt de samenwerking niet goed en kom je niet tot resultaten. Een voorwaarde voor een goede samenwerking is het maken van duidelijke afspraken over wie wat doet en wanneer. Als de samenwerking in jouw beleving niet lekker loopt, ga je samen op zoek naar verbetering. VERder kan je daarbij helpen.

Het onrustige gevoel dat mij bij een minder goede samenwerking soms bekruipt, maak ik bespreekbaar. Ik begrijp nu sneller waar dat aan ligt en ik benoem het ook. Door je meer bewust te zijn van hoe je samenwerkt, kun je samen bespreken wat je kunt verbeteren. In een organisatie werk je immers nooit alleen, je hebt altijd collega’s om je heen waar je mee samenwerkt. Of dat nu een teamleider is, een secretaresse, een projectgroep of een team. Vooral in deze roerige tijd, waarin we grotendeels digitaal werken, is een goede afstemming, communicatie én samenwerking van essentieel belang.

 

Typisch Erna 

 • Ik ben leergierig en ik ontwikkel me graag VERder in mijn werk om er meer energie uit te kunnen halen.
 • Lezen (van vooral thrillers) is een oude hobby die ik onlangs weer heb opgepakt.
 • Ook spreek ik graag met vrienden af, om mijn batterij op te laden. Voor een terrasje, film, theater of om nieuwe plekken te ontdekken.
 • Ik wandel dagelijks met mijn hond, waardoor ik lekker buiten bezig ben en tegelijkertijd ook mijn hoofd leegmaak.
 • Als vrijwilliger zet ik me in voor de Medezeggenschapsraad van een streekschool voor speciaal onderwijs.
 • Tot slot: mijn muzieksmaak is zo breed, dat ik bijna elk nummer in de Top 2000 geweldig vind!

                          Erna